Σελίδες

Ετυμολογία/Etymology

react : αντιδρώ = τηρώ αρνητική θέση, ενεργώ με αντίθετο τρόπο, ενταντιώνομαι --> συμπεριφέρομαι θετικά ή αρνητικά σε κάποιο ερέθισμα
reaction : αντίδραση = το αποτέλεσμα μιας ενέργειας / δράσης / εναντίωσης


Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Καλύτερα να τραγουδάς… παρά να μιλάς (VIDEO)





Ο Bono προκάλεσε αντιδράσεις στην Ν. Ζηλανδία. Είναι ροκ αλλά κάποιες φορές η σιωπή είναι χρυσός. Ο τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος των U2 προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις σε μια από τις συναυλίες που πραγματοποιεί το συγκρότημα με αφορμή την παγκόσμια περιοδεία τους TOUR 360o.

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε μια αμφιλεγόμενη στιγμή στη συναυλία των U2 στη Ν. Ζηλανδία, η οποία πενθεί αυτές τις μέρες από τον χαμό των 29 ανθρώπων σε ορυχείο της χώρας. O Bono αφού πρώτα παρουσίασε στο κοινό τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας, έκανε μια σύντομη αναφορά στο δράμα που ζουν αυτές τις μέρες οι Νεοζηλανδοί με τα όσα τραγικά συνέβησαν στο ορυχείο. Το τραγούδι που ακολούθησε, όμως, έκανε πολλούς ανθρώπους να νιώσουν τουλάχιστον αμήχανα, αφού ήταν το γνωστό «I Still Havent Found What Im Looking For», μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των U2.  Η στιγμή όμως ήταν ακατάλληλη να αναφερθεί πόσο μάλιστα να τραγουδήσει «Ακόμα Δεν Έχω Βρει Αυτό Που Ψάχνω» ενώ πιο πριν μιλούσε για 29 ανθρώπους που αγνοούνται.

Ο Bono έχει φιλανθρωπικές και πολιτικές ανησυχίες αφού είναι από τους καλλιτέχνες που δεν μένουν άπραγοι… Έχει δημιουργήσει την παγκόσμια οργάνωση « I AM ONE »  η οποία είναι κατά της παιδικής κακοποίησης και της παιδικής φτώχειας και κατά του  AIDS. Σε κάθε συναυλία του μάλιστα σε όλες τις χώρες και τις πόλεις τις οποίες επισκέπτονται, υπάρχουν σημεία στα οποία οι θαυμαστές σταματούν γίνονται μέλη της οργάνωσης, γράφοντας απλά το όνομα τους ή και το mail τους προαιρετικά, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο την υποστήριξη τους στην παγκόσμια οργάνωση «I AM ONE».

Επίσης στην τεράστια γιγαντοοθόνη που είναι στημένη στο κέντρο της σκηνής – αράχνης των U2 σε κάθε τραγούδι περνούν μηνύματα υπέρ της Ειρήνης, κατά των πολιτικών και της αδικίας. Γίνεται αναφορά μέσα από τα τραγούδια σε μεγάλους ηγέτες που θυσιάστηκαν και πολέμησαν για τα ιδανικά των λαών. Θέλουμε να πούμε εν ολίγοις ότι ο Bono δεν μας έχει συνηθίσει σε απρέπειες και «λάθος» αναφορές… Οπότε , θα προσπαθήσουμε όλοι οι ροκάδες να τον συγχωρήσουμε για την «άτυχη και απερίσκεπτη» στιγμή… «Μάλλον δεν κατάλαβε τι είπε…..»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου