Σελίδες

Ετυμολογία/Etymology

react : αντιδρώ = τηρώ αρνητική θέση, ενεργώ με αντίθετο τρόπο, ενταντιώνομαι --> συμπεριφέρομαι θετικά ή αρνητικά σε κάποιο ερέθισμα
reaction : αντίδραση = το αποτέλεσμα μιας ενέργειας / δράσης / εναντίωσης


Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Στα Σκόπια στήνουν άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου - In Skopje statue of Alexander the Great






Στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων πρόκειται να στηθεί το επιβλητικό άγαλμα, στο μέγεθος 4όροφης πολυκατοικίας, τους πρώτους μήνες του νέου έτους.
Το κόστος του αγάλματος, που φτιάχτηκε στη Φλωρεντία της Ιταλίας, ανέρχεται στα 5 εκατομμύρια ευρώ. Έχει καθαρό ύψος 22m και εκτός από τον Μ. Αλέξανδρο αναπαριστά και 8 μαρμάρινους πολεμιστές.

Η κίνηση αυτή θεωρείται αρκετά προκλητική από τη μεριά των Σκοπίων τη δεδομένη στιγμή και με τον τρόπο που γίνεται.

Την τοποθέτηση του αγάλματος την έχουν εντάξει στο πλαίσιο ενός σχεδίου χωροταξίας και ανάπλασης έως το 2014, που αναμένεται να προσελκύσει μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον .  Στόχος τους είναι να συμπεριληφθεί ανάμεσα στα μεγαλύτερα αγάλματα της Ευρώπης.

Το γεγονός, πάντως, θεωρείται τόσο τετελεσμένο, που ήδη το σκοπιανό περιοδικό «Φόκους» δημοσίευσε σε πρωτοσέλιδό του με βάση την επίσημη μακέτα το πώς θα είναι σύντομα η πρωτεύουσα με το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την ίδια ώρα που, σε εσωτερικό επίπεδο, προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό η απροθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να πάρει θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου