Σελίδες

Ετυμολογία/Etymology

react : αντιδρώ = τηρώ αρνητική θέση, ενεργώ με αντίθετο τρόπο, ενταντιώνομαι --> συμπεριφέρομαι θετικά ή αρνητικά σε κάποιο ερέθισμα
reaction : αντίδραση = το αποτέλεσμα μιας ενέργειας / δράσης / εναντίωσης


Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΟΔΙΚΗΣ.... ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ




Φανάρια σβησμένα, δίχως χρώμα. Πινακίδες και σήματα οδικής συμπεριφοράς, τρελαμένοι οδηγοί που αδιαφορούν για το κόκκινο... (κρασί σου λένε είναι το κόκκινο... πράσινο είναι το γρασίδι σου λένε από την άλλη...) Στους δρόμους δεν υπάρχει χρώμα... Φάρ Ουεστ η επαρχία... κι όσοι τολμούν να παραβούν τους νόμους της ουέ κ αλίμονό τους!

Της Πηνελόπης Ντρες 




Βγαίνει η Γιάννα από δεξιά σε κεντρική κυκλική πορεία... Όλα καλά μέχρι εκεί. Στρίβει δεξιά στο πρώτο στενό σε δρόμο κεντρικό και πολυσύχναστο... Ξάφνου πετιέται από αριστερά αγροτικό φορτηγάκι. Φρενάρουν και οι δύο οδηγοί.... "Μα τι κάνεις ρε σύντεκτε ;" του λέει ενώ οι πινακίδες του αυτοκινήτου της είναι κρητικές..."Έχεις stop, δεν το είδες;;;" τον ρωτάει ενώ έχει λουστεί από κρύο ιδρώτα μέρα μεσημέρι στο κέντρο του Ηρακλείου.... "Ε και; Ιντά να αυτό το στοπ;;;(μεταφραση: Τι είναι αυτό το STOP;;; )" της απαντάει.

Και ρωτάω κ εγώ εσάς τώρα....βρίσκεις άκρη;;; Κι ας σε λένε γυναίκα και τραγική οδηγό.... "Ε και" στο STOP  ρε σύντεκνε;;;

Λωρίδες ανύπαρκτες, το αντίθετο ρεύμα... σίγουρα δεν τους θυμίζει δρόμο ή λεωφόρο. Προσπεράσεις σε τριπλή σειρά αυτοκινήτων, σε πέταλα, σε στροφές, σε δρόμους δίχως προστατευτικές μπάρες, υπερβολική ταχύτητα.... Αναστροφές και στροφές που κόβουν την ανάσα ακόμα και στον πιο έμπειρο χρόνια οδηγό.  Θες Κέρκυρα; Θες Ρόδο ή Κω; Θες Κρήτη; Θες Πελοπόννησο; Θες Μακεδονία; Πώς να τους ονομάσω δίχως να το πάρουν πάνω τους ή δίχως να παρεξηγηθούν; Ghost riders??? Easy riders??? Crazy riders???  Οδηγοί δίχως φρένα και όρια και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε! 

Κάνεις το σταυρό σου, βάζεις μπροστά και έχει ο Θεός. Μπορεί να σε σταματήσει ο αστυνομικός , ο τροχονόμος, ο κάποιος με στολή ας πούμε και να σε γράψει.... (Όχι για ζώνη γιατί την φορούσες... όχι για προσπέραση γιατί δεν την έκανες ποτέ.... Όχι για ΚΤΕΟ γιατί το έχεις πληρωμένο, όχι γιατί πέρασες με κόκκινο γιατί δεν είσαι τόσο τολμηρός να το κάνεις... ) Αλλά να σε γράψει για ταχύτητα....

Όριο δρόμου; Ανώτατη ταχύτητα 50 χλμ...
Εσύ πήγαινες με 70χλμ...
Γράφει την κλίση και εσύ του λες.... 
"Μα είμαι μέσα στο όριο βάση Κ.Ο.Κ , ο οποίος λέει ότι 20χλμ πάνω από το όριο επιτρέπεται. Άρα πήγαινα με 70χλμ ... άρα δεν υπάρχει λόγος να με γράψετε..."
Και κάνει το εξής και σου ανάβει τα λαμπάκια και θες να τον κουτουλήσεις.... Μουτζουρώνει το 70χλμ και γράφει 72χλμ....."Τώρα είσαι όντως παράνομη..." Και σε σκουντάνε οι φίλοι σου και σε τραβάνε προς τα πίσω για να μην τσακωθείς... Για να μην χαλάσουν οι καλοκαιρινές σου διακοπές... Κι ας βλέπεις τα αγροτικά να περνούν, να κορνάρουν στον αστυνομικό , να τρέχουν σαν δαιμονισμένα και να μην τους σταματάει κανείς!


Τα πάντα μπορούν να συμβούν στην επαρχία... Για την πρωτεύουσα λένε αλλά τα περισσότερα θανατηφόρα δυστυχήματα δεν γίνονται τυχαία στην επαρχία. 

Κ.Ο.Κ στην επαρχία σίγουρα λοιπόν δεν είναι όπως τον ξέρουμε όλοι... ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας... ΚΟΚ είναι το γλυκό με το κεκάκι το σιροπιασμένο και τη σοκολάτα.... Τίποτα παραπάνω...Κι αν δεν το ξέρεις;;; Σίγουρα σου κάθεται στο λαιμό.....  

ΠΗΓΗ: glystrida.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου