Σελίδες

Ετυμολογία/Etymology

react : αντιδρώ = τηρώ αρνητική θέση, ενεργώ με αντίθετο τρόπο, ενταντιώνομαι --> συμπεριφέρομαι θετικά ή αρνητικά σε κάποιο ερέθισμα
reaction : αντίδραση = το αποτέλεσμα μιας ενέργειας / δράσης / εναντίωσης


Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Επιτρέπονται τα ποδήλατα στο μετρό!

Επιτρέπονται τα ποδήλατα στο μετρό!




Από την 1η Μαρτίου και ύστερα, θα επιτρέπεται να μπαίνουν ποδήλατα στο μετρό όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, Σπύρος Βούγιας. 


«Από 1ης Μαρτίου θα μπορούν να μπαίνουν τα ποδήλατα στους συρμούς του μετρό, πιλοτικά καταρχήν, αλλά πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά και θα το συνεχίσουμε».

Κυριακές μετά τις 12 το μεσημέρι και Τετάρτες μετά τις 6 το απόγευμα θα επιτρέπεται η είσοδος 2 ποδηλάτων στο τελευταίο βαγόνι, κάτι που θα ρυθμίζεται ανάλογα την περίσταση σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού.

Η εφαρμογή του μέτρου αποφασίστηκε, προκειμένου να ενισχυθεί η ποδηλατοκίνηση αλλά και η διευκόλυνση των ποδηλατιστών που συνεχώς αυξάνονται στην Αττική. Το ίδιο ισχύει και στη Θεσσαλονίκη, που ακόμη δεν έχει μετρό, αλλά μόλις αποκτήσει η απόφαση του υπουργείου θα εφαρμόζεται κι εκεί.

Στη συνέχεια, ο κύριος Βούγιας είπε πως οι ώρες εισόδου για τα ποδήλατα στο μετρό θα… αυξηθούν με τον καιρό και «ανέβασε» περισσότερο την ψυχολογία των ποδηλατιστών, που τόσο καιρό παιδεύονται με τις μετακινήσεις τους.

Άλλωστε, η Αθήνα είναι από τις λίγες ευρωπαϊκές πόλεις που έχουν τόση ηλιοφάνεια αλλά όχι ποδηλατόδρομο. «Πιστεύω ότι θα προχωρήσει και ενδεχομένως να το επεκτείνουμε και σε κάποιες άλλες ώρες και μέρες, που δε θα έχει συσσωρευμένη κίνηση. Ήταν αυτονόητο και αναρωτιέμαι γιατί καθυστέρησε τόσα χρόνια. Το ποδήλατο διεκδικεί τη θέση του μέσα στην πόλη και οφείλουμε να του την προσφέρουμε» κατέληξε ο υπουργός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου