Σελίδες

Ετυμολογία/Etymology

react : αντιδρώ = τηρώ αρνητική θέση, ενεργώ με αντίθετο τρόπο, ενταντιώνομαι --> συμπεριφέρομαι θετικά ή αρνητικά σε κάποιο ερέθισμα
reaction : αντίδραση = το αποτέλεσμα μιας ενέργειας / δράσης / εναντίωσης


Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Ψεύτικες (;;;) Προκηρύξεις για θέσεις εργασίας και ιστορίες για αγρίους!


Ελλάδα χώρα της διαπλοκής και του βύσματος. Γιατί κοροϊδεύετε τους ταλαίπωρους άνεργους πτυχιούχους που ψάχνουν απεγνωσμένα δουλειά και στέλνουν βιογραφικά, έγγραφα και αιτήσεις όπου δουν προκήρυξη για θέση εργασίας; Τηλέφωνα που μονίμως μιλούν, υπουργεία και φορείς που σου δίνουν ελλιπείς πληροφορίες, γραφείο σε γραφείο, σπασμένο τηλέφωνο και γραφειοκρατία.


Μας έστειλε λοιπόν μια κοπέλα,  τον τηλεφωνικό και διαδυκτικό Γολγοθά που πέρασε για να μάθει πληροφορίες για δύο προκηρύξεις που βρήκε τυχαία σε υποσελίδα της υποσελίδας σε άσχετο site για θέσεις ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών για τα παιδιά Ρομά.

Υπήρχε μόνο ένα τηλέφωνο του ιδρύματος που μπορεί να απευθυνθεί κάποιος για να μάθει πληροφορίες αλλά και ό,τι αφορά τις 2 συγκεκριμένες προκηρύξεις. Το τηλέφωνο αυτό ήταν νεκρό. Τίποτα. Δεν λειτουργούσε λέμε. Σκέφτηκε λοιπόν να καλέσει στο υπουργείο παιδείας και θρησκευμάτων να ρωτήσει αν γνωρίζουν κάτι σχετικό για την προκήρυξη του ιδρύματος αλλά και αν γνωρίζουν κάποιο τηλέφωνο (του ιδρύματος δεν λέμε ποιο). Οι υπάλληλοι του υπουργείου ήταν εξαιρετικά ευγενικοί και την βοήθησαν αφού της έδωσαν ό,τι τηλέφωνο είχαν. Αλλά για την προκήρυξη δεν γνώριζαν τίποτα! Ψεύτικη; Φωτογραφική; Δοσμένες οι θέσεις εργασίας από πριν; Ποιος ξέρει;  

Πήρα στο … ίδρυμα αυτό όσα τηλέφωνα υπήρχαν και με τον γνωστό τρόπο και την μόνιμη διαδικασία του σπασμένου τηλέφωνου ο ένας την έστελνε στον άλλο. Μέχρι που κάποιο πρόσωπο της είπε σε ποιο άλλο πρόσωπο πρέπει να απευθυνθεί από τις 14:00 μέχρι και τις 16:00. Καλούσε λοιπόν από τις 14:00 μέχρι και τις 15:55 και κανείς στο τηλέφωνο! Σκέφτηκε λοιπόν να στείλει ένα mail και να εξηγήσει για ποιο λόγο παίρνει και πόσες φορές προσπάθησε αλλά δεν έπιασε γραμμή. Πονηρεμένη και εξαγριωμένη από το όργιο τηλεφώνων και χρημάτων που ξόδεψε καλώντας από γραφείο σε γραφείο και από ίδρυμα σε ίδρυμα, ξανακάλεσε… μισή ώρα αργότερα! Όντως το σήκωσε το πρόσωπο που … ήταν υπεύθυνο… όντας λίγο παραξενεμένος αφού η ώρα ήταν 5 παρά και … οι πληροφορίες έλεγαν μέχρι τις 16:00. (Σιγά μην έπαιρνε κανείς μετά! Οπότε το σήκωσε!!!!;)

Την ενημέρωσε για ό,τι ήξερε (πολύ λίγα και μισά πράγματα) και της είπε να γράψει μια χειρόγραφη (!!!!!!!!!!! Αν είναι δυνατόν!!!!!!!!!!) αίτηση και να τη στείλει στο γραφείο του! Και να ξανακαλέσει την επόμενη μέρα το πρωί για περισσότερες πληροφορίες γιατί εκείνη τη στιγμή αδυνατούσε!

Μα για όνομα του Θεού! Μην ταλαιπωρείτε κόσμο που ψάχνει απεγνωσμένα δουλειά! Μην τους χρεώνετε με έξτρα έξοδα ! Και το βασικότερο….. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ….

Και να θυμάστε ότι…. Όλα στη ζωή είναι ΡΟΔΑ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙ! Και ό,τι κάνουμε μας έρχεται πίσω διπλό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου