Σελίδες

Ετυμολογία/Etymology

react : αντιδρώ = τηρώ αρνητική θέση, ενεργώ με αντίθετο τρόπο, ενταντιώνομαι --> συμπεριφέρομαι θετικά ή αρνητικά σε κάποιο ερέθισμα
reaction : αντίδραση = το αποτέλεσμα μιας ενέργειας / δράσης / εναντίωσης


Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Η Σαουδική Αραβία απαγορεύει δια νόμου κάθε δημοσίευση στο διαδίκτυο χωρίς ειδική άδεια













Χούντα βουτηγμένη στο πετρέλαιο.


Με νόμο που θα ισχύει από τον επόμενο μήνα, η Σαουδική Αραβία επιβάλλει στους πολίτες της να κάνουν αίτηση για μια άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αν θέλουν να κάνουν δημοσιεύσεις κειμένων στο διαδίκτυο.

Η άδεια θα έχει ισχύ για τρία χρόνια και θα καλύπτει τις δημοσιεύσεις σε blogs, forums αλλά και υπηρεσίες σύντομων μυνημάτων, όπως είναι το Twitter. 

Για να κάνει κάποιος αίτηση για την άδεια, θα πρέπει να είναι Σαουδάραβας πολίτης και τουλάχιστον 20 χρονών. Θα πρέπει επίσης να καταθέσει έγγραφα, τα οποία να αποδεικνύουν ότι έχει καλή διαγωγή και συμπεριφορά.

Όποιος δημοσιεύει κείμενα χωρίς την ειδική άδεια, θα τιμωρείται με χρηματικό ποσό 100 χιλιάδων Riyal (περίπου 26 χιλιάδες δολλάρια) και σε περίπτωση εκ νέου παράβασης της νομοθεσίας, ενδέχεται να του επιβάλλονται ακόμα μεγαλύτερες ποινές.

Η νομοθεσία χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό από τα καθεστωτικά μέσα της Σαουδικής Αραβίας, που βλέπουν το κοινό να μετακινείται προς τα διαδικτυακά μέσα για την ενημέρωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου